Bingo american

Obiective:

  • initierea contactului cu ceilalti
  • relationarea cu colegii de clasa
  • incalzirea atmosferei

Fiecare elev primeste o grila si trebuie sa solicite unui numar de colegi sa-i semneze in patratele acesteia.

click dreapta pe imagine --> open link in new window


Dupa ce fiecare elev are grila completata cu semnaturi, se aseaza in banci. Profesorul extrage dintr-un recipient biletele pe care sunt scrise numele tuturor elevilor clasei, iar elevii marcheaza patratelul corespunzator de pe grila lor, in cazul in care colegul care a fost extras le-a semnat in unul din patratele grilei. Castiga cel care a marcat prima linie orizontala, verticala, diagonala si cel care a marcat primul intreaga grila.
Este necesar ca in prealabil sa fie scrise pe biletele numele tuturor elevilor clasei.

Sugestii pentru profesori:
  • se poate ca la completarera grilelor sa se produca putin adezorganizare in clasa; cu toate acestea este important ca fiecare elev sa fie pus in situati ade a ruga un alt coleg sa-i semneza grila.
  • urmariti-i si observati cu atentie cum se comporta cei mai indrazneti sau mai timizi; purtati o discutie despre cum s-au simtit, daca le-a fost dificil sa obtina semnaturile sau nu.
  • castigatorii pot fi "premiati" oferindu-li-se o diploma sau alte recompense sau privilegii la indemana profesorului (de exemplu,poate alege urmatoarea tema la dirigentie, asistentul dirigintelui pentru o saptamana etc)

    click dreapta pe imagine --> open link in new window

preluare din Jocul de-a viata

Un comentariu: