Povestea creionului

Copilul îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:
- Scrii o poveste care ni s-a întâmplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?
Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:
- E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele pe care le scriu este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, când vei fi mare.
Copilul privi intrigat creionul, fiindca nu vazuse nimic special la el.
- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut pâna acum!
- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile.
Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusesti sa le deslusesti, iar apoi sa le aplici la viata ta, vei fi totdeauna un om care traieste în buna pace cu lumea.

Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mâna care ne conduce pasii. Pe aceasta Mâna o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.

A doua calitate: din când în când trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta înseamna un pic de suferinta pentru creion, dar în cele din urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri,pentru ca ele te vor face mai bun.
A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce e gresit. Trebuie sa întelegi ca a corecta un lucru nu înseamna neaparat ceva rau, însa ceea ce este neaparat nevoie este sa ne mentinem pe drumul cel drept.

A patra calitate: la creion nu este important nici lemnul din care e facut, nici forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngrijeste-te de ceea ce se întâmpla înlauntrul tau.

Si, în sfârsit, a cincia calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca tot ce faci în viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa încerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu