Una dintre principalele provocări a lumii contemporane este de a învăţa să conviețuim în armonie cu mediul în care trăim, pe o planetă ale cărei resurse şi spaţiu sunt limitate. Pentru a face faţă acestei provocări, este important de a discuta despre o viziune globală a "lumii" în care vrem să trăim, acționând într-un mod responsabil.
Pereţii clasei constituie "un al treilea strat de piele", care ne separă de natură, de cultură şi de societate - sisteme ale lumii reale pentru care școala încercă să pregătească indivizii. Educaţia în aer liber încearcă să schimbe perspectiva prin transformarea mediului înconjurător într-un mediu de învăţare. Dewey (1859-1952) a susţinut că ne dezvoltăm prin experienţe practice. Această filosofie a făcut din Dewey un avocat ideii de educaţiei ca o reconstrucţie continuă prin experienţe. În acest concept de "learning by doing", raţionamentul este conectat de acţiune.
În domeniul educaţiei în aer liber, senzaţiile/sentimentele (inima), acţiunile (mâna) şi gândirea (cap) formează un tot unitar.
Exercițiu outdoor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu